Museo della Liquirizia

Museo della Liquirizia "Giorgio Amarelli" i Rossano, Calabrien tilbyder en spændende oplevelse ind i lakridsens verden og den entreprenante Amarelli families historie og udvikling som lakridsproducent fra 1731 og frem til i dag 8 generationer senere. 

Museet ligger i Amarelli familiens residens fra 1500-tallet på "Contrada Amarelli" og stedet og bygningen emmer af historie med stenbelagte gangstier, et gammelt kirkeannex, citruslund og antikke rum.
Gennem fortællinger, en spændende udstilling og en guided tur rundt på den gamle lakridsfabrik "Concio'et" får besøgende et unikt indblik i flere hundrede års produktion af lakrids.
 

Amarellis residens fra 1500-tallet.
 

 

Besøgende præsenteres for arbejdet med at producere lakrids fra rødder til færdigt produkt; hvilke værkstøjer som har været i brug brug gennem fra 1731 og frem til i dag; Amarelli traditioner, som er blevet overleveret fra generation til generation; udfordringer undervejs; Amarelli familiens banebrydende løsninger samt naturligvis calabrisk kultur og hvordan denne fletter sig ind i Amarelli familiens historie.

Museo della Liquirizia tildeltes i 2001 prisen "Premio Gugghenheim Impresa & Cultura" og i 2004 blev museet dedikeret et frimærke af Poste Italiane, som blev trykt i 3,5 mio. eksemplarer. 

Museo della Liquirizia har over 40.000 besøgende om året og er det 2. mest besøgte museum for entreprenører i Italien kun overgået af Ferrari Museet i følge Touring Club Italiano.
 

Købmandsdisk i Museo della Liquirizia
 

 

Ved siden af museet finder man arkivet med Amarelli familiens forretningsdokumenter dateret helt tilbage til 1445. I 2012 blev arkivet klassificeret som værende af "særlig historisk interesse" af det Italiensk Ministerium for Arv & Kulturaktiviteter"
 

Dokumenter fra Amarellis arkiv.

x Gå til oversigten Annullér